Wijnreview
intro:
Wolf Blass Wijngoed is door een Duitse immigrant in Australië opgezet in 1966. En in 50 jaar tijd uitgegroeid van een kleine zelfstandige, naar één van de meest succesvolle wijnmakers in Zuid Oost Australië. De Brand 'Yellow Label' bestaat inmiddels 40 jaar en levert al die tijd fruitige, volle en krachtige wijnen op die perfect passen in de gastronomische keuken.
neus:
Een duidelijke Nieuwe Wereld wijn door de aroma's van rijp tropisch fruit, als ananas en passievrucht vermengd met de aroma van broodgist en vanille met een hint van banaan.
mond:
De wijn begint meteen in de aanzet al met een vet structuur (wat over het algemeen een duidelijk teken van kwaliteit is). Het fruit is aan de rijpe kant met tonen van ananas, passievrucht en meloen. In het midden komen de gebrande tonen van toast en hazelnoten naar boven. De afdronk heeft een vleugje vanille (door de rijping op houten vaten) en een voor Australië opvallend goede zuurgraad. Waarschijnlijk komt dit omdat deze druiven het 's-nachts wat kouder hebben gehad in de wijngaard wat de zuren in de druiven bevorderd. Een mooi balans met een goede afdronk die langer dan normaal aanhoudt.
eten:
Ik denk hierbij meteen aan vis met paddestoelen of truffel. Heerlijk.
conclusie:
Een dikke, vette Chardonnay is deze Wolf Blass, maar wél met een uitstekend balans tussen zuren, hout, fruit en kracht. Voor bij een speciaal diner.
- Type: Wit
Land: Australië
Regio: South Eastern
Verkrijgbaar: Albert Heijn en Gall & Gall
Producent: Wolf Blass
Jaar: 2015
Druivensoort: Chardonnay
Stijl: vol en krachtig
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 13 %
Serveren: rond 8°C
Bewaren: binnen 5 jaar opdrinken