Wild Pig Viognier, Frankrijk Review

Wild Pig Viognier, Frankrijk Review

Wild Pig Viognier

€ 5,99
7.8

Geur

8.0/10

Smaak

7.5/10

Afdronk

8.0/10

Prijs / Kwaliteit

7.5/10

Sterke punten

 • Veel fruit
 • Aangename zuren
 • Dikte
 • Licht bittere afdronk

Zwakke punten

 • Vrij veel alcohol

Wijnreview

intro:

Maison Gabriel Meffre werd opgericht in 1936, inmiddels produceren ze al meer dan 10 jaar Wild Pig wijnen. De naam Wild Pig gaat over het verhaal van Greta. Het is immers geen zeldzaam voorval om in wijngaarden in de Languedoc, één of meer wilde zwijnen te zien rennen die vervolgens de lekkerste druiven opeten. De druiventelers worden elk jaar als de oogst dichterbij komt, tot wanhoop gedreven door deze dieren en hun vraatzuchtige eetlust. Maar één zwijn viel extra op en bleek 'aardiger' dan de res. Zij noemden haar Greta en hebben hun hele range wijnen naar haar vernoemd.

wild pig:

Wild Pig wijnen worden gemaakt van druiven uit de Languedoc regio in zuid Frankrijk, vlakbij de Middellandse Zee. De Languedoc strekt zich uit vanaf de oevers van de Rhône-rivier in het oosten, naar de stad Carcassonne in het westen, en vanaf de heuvels van het Massif Central in het noorden tot de Middellandse Kust in het zuiden. De Languedoc is de oudste wijnstreek in Frankrijk. Het geniet een warm klimaat, ideaal voor de druiventeelt en het maken van wijnen die een fruitig karakter en intense aroma's genieten.

neus:

Goede fruitige neus met tonen van perzik en abrikozen met een beetje hooi en bloesem.

mond:

Deze wijn is alleen op tank gelagerd (niet op houten vaten) en gemaakt volgens moderne vinificatie methoden. Dat is te merken aan het fruitige karakter van deze wijn. Tonen van abrikoos en perzik met frisse zuren en een vrij dikke afdronk. In de afdronk zit ook een typisch grapefruit bittertje, waardoor de wijn gastronomisch word. Aangezien bittertonen de smaakpapillen openzetten. Ik vind de combinatie: fruit, dikte en lichte bittertoon zeer aangenaam.

eten:

De wijn is door de lichte bittertoon breed inzetbaar (beter de de wat zoetere Chardonnay), maar door vrij aanwezige fruittonen zou ik de wijn serveren bij salades met vis of gevogelte eventueel met fruit of avocado erin.

conclusie:

Een opvallend degelijke wijn, die het pure karakter van de Viognier druif versterkt. Vrij goed balans tussen fruit, dikte en zuren. Extra punten voor de licht bittere afdronk.

 • Type: Wit
  Land: Frankrijk
  Regio: d'Oc (Languedoc & Roussillon)
  Verkrijgbaar: Albert Heijn
  Producent: Wild Pig Wines
  Jaar: 2014
  Druivensoort: Viognier
  Stijl: fruitig, dik en lichte bittertoon
  Inhoud: 75 cl
  Alcohol: 13,5 %
  Serveren: rond 8-10°
  Bewaren: binnen 3 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.