Terra Pura Chardonnay, Chili Review

Terra Pura Chardonnay, Chili Review

Terra Pura Chardonnay

5.99
8.2

Geur

8.2/10

Smaak

8.0/10

Afdronk

8.0/10

Prijs / Kwaliteit

8.4/10

Sterke punten

 • Mooi Balans
 • Vol en Rond
 • Goede Prijs-kwaliteit

Zwakke punten

 • Alcohol brandt na

Wijnreview - Terra Pura Chardonnay

Intro:

Ben je op zoek naar lekkere wijn die duurzaam gemaakt wordt? Wijnhuis Matetic, de maker van Terra Pura wijnen, heeft zowel een biologisch- als biodynamisch certificaat!
Ze zijn hiermee een voorloper in Chili wat betreft het creëren van een biologisch eco-systeem in de wijngaard, waardoor pesticiden niet meer nodig zijn. Dit alles is ook meteen duidelijk in de naam van het wijnhuis: Terra Pura = Pure Aarde
Curicó Valley ligt in het midden van Chili en is bekend geworden door de grote Spaanse wijnmaker Torrés. Wijnbouw in Chili is eeuwen geleden gestart door Spaanse kolonisten. Toch zie je ook Franse invloeden. De wijn wordt vooral van typische Franse druivenrassen gemaakt. De druivenstokken zijn hier nog authentiek en staan niet, zoals in bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen.

neus:

Mooie aroma in de neus van toast, vanille en rijp, tropisch fruit (zoals mango).

smaak:

Het eerste wat opvalt bij het proeven is de aangename vetlaag van de wijn. Wat doet denken aan gesmolten roomboter. Het zoetgehalte van de wijn vind ik meevallen, gezien de herkomst van de wijn (warm klimaat). Alcohol is wél iets te veel aanwezig, met name in de afdronk waar hij vrij lang nabrandt. Tonen van tropisch fruit komen naar voren in het midden palet, zoals mango en passievrucht. En een klein vleugje citrus achterin de wijn. De afdronk is lang, mede door het alcohol. Balans van de wijn is dik in orde, vooral wanneer je in aanmerking neemt dat deze biologisch en biodynamisch gemaakt is.

eten:

Bij pasta's en vis hoofdgerechten.

Conclusie:

Terra Pura Chardonnay is een biologische en biodynamisch gemaakte wijn. Mooi balans met tonen van toast, tropisch fruit en een vette afdronk.

 • Type: Wit
  Land: Chili
  Regio: Curicó
  Jaar: 2018
  Verkrijgbaar: Jumbo
  Druivensoort: Chardonnay
  Stijl: vol en rond
  Inhoud: 75 cl
  Alcohol: 13 %
  Serveren: rond 8-10°C
  Bewaren: binnen 3-5 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.