Pecorino, La Finestra Review

Pecorino, La Finestra Review

Wijnreview

intro:
Pecorino is een autochtoon Italiaans druivenras en wordt vrijwel uitsluitend aangeplant in de Abruzzen en de Marken. De eerste keer dat de naam van de ‘Pecorino’ als wijn opduikt, is begin 1800. Deze huidige variëteit doet het goed aan de voet van de bergen, waar een koel en mild klimaat is. De lokale naam van Pecorino is “Pecurì” (shaap) vanwege het feit dat de schapen dol zijn op deze druiven! Om de druivenstokken te beschermen tegen schapen liggen er vaak moerbeistruiken rond de wijngaarden. Het feit dat er ook een schapenkaas in Italië is die 'pecorino' heet is overigens helemaal toeval.

neus:
De wijn heeft naast een lichtgele kleur ook een bijzondere neus met groene tonen van gras met verse kruiden, appels en mineralen.

mond:
De wijn geeft vrijwel direct een fris en droog mondgeval met veel tonen van citrus, kruiden en met duidelijke mineralen in de afdronk. Super verfrissend is de wijn met een prachtig balans tussen fruit, zuren en alcohol. De algehele smaak van de wijn is een beetje neutraal, maar daardoor wel perfect in combinatie met veel gerechten.

eten:
Bij schaal- en schelpdieren en koude gerechten van vete vissoorten als gerookte zalm.

conclusie:
Een zeer verfrissende droge witte wijn met tonen van citrus, kruiden en een vleugje acacia honing in de overigens strijkdroge afdronk.

 • Type: Wit
  Land: Italië
  Regio: d'Abruzzen
  Verkrijgbaar: Jumbo (uit assortiment)
  Jaar: 2016
  Druivensoort: Pecorino
  Stijl: fris en fruitig
  Inhoud: 75 cl
  Alcohol: 12,5 %
  Serveren: rond 8-10°
  Bewaren: binnen 3 jaar opdrinken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.