Fuzion Organic Review

Fuzion Organic Review

Wijnreview

inleiding:
Een aantal weken geleden heb ik de rode Fuzion Organic (blend tussen Cabernet - Malbec en Bonarda) geproefd. Deze kreeg van mij een dikke 8 en ondanks de wat hogere prijs van € 9,00 was ik onder de indruk van de prijs-kwaliteit verhouding van deze wijn. Tel daarbij op dat ik een blend met een typisch Argentijns druivenras (rood = Malbec, wat eigenlijk uit Zuid West Frankrijk komt, daar heet deze 'Cot') en (wit = Torrontés, wat een vrij aromatisch bijna Muscat achtige smaak heeft) mét 'normale' druivenrassen zeer interessant vind. Het is gewoon weer eens wat anders zeg maar. Vandaar dat ik al snel de witte variant uit de supermarktrij mijn aandacht trok.

neus:
Ook deze witte wijn van Fuzion Wines ligt in Mendoza Valley en staat voor organische wijnbouw. De neus is een fraaie combinatie tussen aromatisch wit fruit als passievrucht en sinaasappel met een vleugje kruiden en brood of brioche tonen.

mond:
Een volle aanzet heeft deze witte wijn met wat vette tonen van boter en geroosterd brood (waarschijnlijk ook door het type gist). Daarna vol aromatisch fruit als passievrucht, ananas en sinaasappel met een vleugje kruiden in de afdronk. Deze is ook opvallend friszuur in vergelijking met de aanzet van de wijn. Midden droog in de afdronk, precies zoals verwacht.

eten:
De wijn is zeker krachtig genoeg bij wit vlees, gevogelte en zachte kazen.

conclusie:
Een spannende blend tussen de volle en vette Chardonnay, de kruidige en iets bittere Viognier én de aromatische Torrontés. Mooi balans tussen aromatisch fruit, vette tonen en een friszure afdronk.

Type: Wit
Land: Argentinië
Gebied: Mendoza Valley
Verkrijgbaar: Jumbo
Producent: Fuzion Wines
Jaar: 2016
Druivensoort: 40% Chardonnay en 30% Viognier en 30% Torrontés
Stijl: prachtige blend van drie totaal verschillende druivenrassen
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 12,5 %
Serveren: rond 8°
Bewaren: binnen 3 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.