Flor de Zalin, Jumilla review

Flor de Zalin, Jumilla review

Flor de Zalin, Jumilla

4,99
7.1

Geur

7.2/10

Smaak

7.0/10

Afdronk

6.8/10

Prijs / Kwaliteit

7.5/10

Sterke punten

 • goede prijs-kwaliteit
 • gevarieerde smaak

Zwakke punten

 • vrij droog

Wijnreview - Flor de Zalin

Intro:

De Jumbo heeft deze week maar liefst 200 wijnen toegevoegd aan hun assortiment, wat overigens per filiaal sterk van varieëren. In mijn filiaal viel deze Flor de Zalin direct op. Niet alleen vanwege het mooie etiket, maar ook door het wat vergeten wijngebied; Jumilla.
Deze Spaanse gemeente ligt in het zuid-oosten. Het staat bekend als een zeer warm en hooggelegen gebied, waar dus alleen sterke gewassen als wijnstokken kunnen groeien.
De wijnstokken in Jumilla hebben overigens ruim 100 jaar ná de rest van de wereld pas te maken gekregen met de alles verwoestende Phylloxera. Wat uiteraard vreselijk was voor de wijnboeren, maar ook gelegenheid gaf om te moderniseren. Zowel in de keuze van druiven als de vinificatie methode.

neus:

De neus is iets floraal met tonen van kruisbessen, maar ook wat hooi tonen. De geur van Flor (= Spaans voor bloem, maar in dit geval bedoel ik er de typische Spaanse gistsoort mee) houdt aan tot het eind.

smaak:

Het mondgevoel van de wijn is direct strak en droog, alhoewel er in het middenpalet wel wat vettere tonen bovenkomen (waarschijnlijk door de Chardonnay).
De wijn heeft iets van zilt in de aanzet en frisse zuren in de afdronk. Verder vooral wit fruit als abrikoos en een vleugje honing. De afdronk is droog met een bittertoon.

eten:

Ideaal bij Spaanse tapas.

Conclusie:

Droge en frisse wijn met florale tonen en een opvallend gevarieerd smaakpalet. Zo proef je zilte tonen in het begin van de wijn, vette tonen met honing in het midden en is de afdronk droog en zelfs een tikje bitter.

 • Type: Wit
  Land: Spanje
  Regio: Jumilla
  Jaar: 2017
  Verkrijgbaar: Jumbo
  Druivensoort: Chardonnay, Sauvignon Blanc en Moscatel
  Stijl: floraal, fruitig en droog
  Inhoud: 75 cl
  Alcohol: 12,5 %
  Serveren: rond 7-8°
  Bewaren: binnen 2 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.