Fairtrade Chardonnay, Zuid Afrika

Fairtrade Chardonnay, Zuid Afrika

Fair Trade Chardonnay

€ 4.99
8.8

Geur

9.0/10

Smaak

8.8/10

Afdronk

8.5/10

Prijs / Kwaliteit

8.8/10

Sterke punten

 • Prima fruit-zuur balans
 • Aromatisch én fris
 • Midden droge afdronk

Zwakke punten

 • Vrij veel alcohol in afdronk

Wijnreview

intro:
Deze Fairtrade Chardonnay groeide op aan de Zuid-Afrikaanse West Kaap waar het ’s nachts flink afkoelt door de invloed van de zee. Een perfect klimaat voor deze vrolijke druif. Goed klimaat ook voor de arbeiders van de wijnboerderij. Zij volgen cursussen waardoor ze op hun werk hun stem durven laten horen en mee kunnen praten. Een verhaal waar wij blij van worden.
Piekenierskloof Wine Company (voorheen Citrusdal Wines) is een samenwerkingsverband van 10 wijnboeren. Het bedrijf koopt de druiven in van de boerderijen en bottelt het tot kwaliteitswijn. De ontwikkelingsactiviteiten voor de werknemers lopen via Citrusdal Gemeenschaps Ontwikkelings Vereniging (GOV).

neus:
Aromatische neus vol tropische fruittonen als ananas en passievrucht met een vleugje toast en honing. Typische Chardonnay neus.

mond:
Een heerlijk frisse én aromatische wijn die perfect in de neus en aanzet van de wijn het typische Chardonnay karakter weergeeft. Precies wat je verwacht van een frisse Chardonnay wijn dus. De wijn begint dus met frisse, haast citrus-achtige tonen van passievrucht en ananas. Maar in het midden van de wijn komen de iets vettere tonen naar boven van boter en toast. Lichte tonen gelukkig. De afdronk is vrij alcoholisch, wat echter niet vreemd is voor een Zuid-Afrikaanse wijn. Goede basis wijn.

eten:
Bij gegrilde visgerechten of schaal- en schelpdieren met een vettere saus.

conclusie:
Een frisse én aromatische wijn met tonen van passievrucht en ananas, aangevuld door lichte boter en toast tonen met een redelijk volle en middendoge afdronk.

 • Type: Wit
  Land: Zuid-Afrika
  Regio: Western Cape
  Verkrijgbaar: Jumbo
  Producent: Fair Trade Wine
  Jaar: 2017
  Druivensoort: Chardonnay
  Stijl: vol en aromatisch
  Inhoud: 75 cl
  Alcohol: 13 %
  Serveren: rond 8-10°
  Bewaren: binnen 3 jaar opdrinken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.