Je bekijkt nu El Bio, Verdejo Sauvignon Review

El Bio, Verdejo Sauvignon Review

El Bio Verdejo, Sauvignon

€ 4,99
7.8

Geur

8.0/10

Smaak

7.7/10

Afdronk

7.5/10

Prijs / Kwaliteit

8.0/10

Sterke punten

  • Zeer verfrissend
  • Goed balans

Zwakke punten

  • Hoog in zuurgraad

Wijnreview

intro:
Vino de la Tierra de Castilla is de applicatie van La Mancha wat zo'n 60 km van Madrid ligt en is de grootste van Spanje. Het beslaat 30.700 vierkante kilometer en daarmee ongeveer de helft van de provincie Castilië.
De kracht van het gebied ligt in de rijke wijnbouwtraditie en zijn zeer gunstige klimaat. La Mancha is een ideaal wijnbouwgebied omdat, ondanks een lage opbrengst per hectare, de kwaliteit van het fruit, de rijpingscyclus en de gezondheid van de wijnstokken uitzonderlijk goed zijn.
El Bio wijnen zijn organisch en biologisch gemaakt. met respect voor de natuur. Dus zonder pesticide, wat ook in het glas te ruiken is.

neus:
Stuivende neus vol tonen van Granny Smith appel, kruisbessen en wat rijpere hooi tonen. De wijn heeft ook een hint van bloesem in de neus.

mond:
Dit is nu wat ze noemen een 'crispy' wijn met zeer verfrissende tonen van friszuur fruit; als appel en abrikoos. Lint tintelend door de hoge zuurgraad, die goed samengaat met het sappige fruit. Vleugje anijs en bloemen in het middenpalet, waar ook iets meer vetten in de wijn komen. De afdronk is licht met weinig alchohol, maar daardoor wel erg verfrissend.

eten:
Perfect als aperitief of bij een plateau Fruit de Mer.

conclusie:
Een zeer verfrissende wijn met tonen van friszuur fruit; als appel en abrikoos en een finish die wat rijper en voller van structuur is. De lichte afdronk maakt het af.

  • Type: Wit
    Land: Spanje
    Regio: La Mancha
    Verkrijgbaar: Jumbo
    Producent: El Bio Wines
    Jaar: 2016
    Druivensoort: Verdejo en Sauvignon Blanc
    Stijl: fris, fruitig en sappig
    Inhoud: 75 cl
    Alcohol: 11,5 %
    Serveren: rond 6-8°
    Bewaren: binnen 2 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.