Dreamfish, Sauvignon Blanc Review

Dreamfish, Sauvignon Blanc Review

Dreamfish Sauvignon Blanc, Roemenië

€ 4,00
7.4

Geur

7.5/10

Smaak

7.0/10

Afdronk

7.2/10

Prijs / Kwaliteit

8.0/10

Sterke punten

 • Goede prijs-kwalteit
 • Sappige smaak
 • Niet te zoet

Zwakke punten

 • Hoog in alcohol
 • Lichte bittertoon

Wijnreview

intro:
Transsylvanië is een historische regio die een groot deel van het huidige noorden en westen van Roemenië beslaat. De landstreek is bekend geworden door de roman Dracula van Bram Stoker, maar is tegenwoordig ook bekend voor hun wijn met geweldige prijs/kwaliteitverhouding.
De druiven voor deze Dreamfish Sauvignon Blanc komen uit de wijngaarden in het westen van Roemenië, dat op dezelfde breedtegraad ligt als Bordeaux. In 2000 is de oude winery uit 1447 overgenomen door een Australische wijnmaker en is er enorm veel geinvesteerd in state of the art technologie. Een deel van de opbrengst gaat naar een lokaal liefdadigheidsproject in Timisoar, waar jongeren met een handicap of afkomstig uit disfunctionele gezinnen geholpen worden.

neus:
De wijn heeft een fruitige neus, niet zo stuivend als een Noord Franse Sauvignon, maar wél met tonen van grapefruit, gras, buxus en ook wat perzik.

smaak:
De wijn begint meteen met een vrij hoge zuurgraad, waardoor hij aangenaam fris is. Met tonen van citrus (grapefruit), maar ook licht tropische aroma's van passievrucht en rijpere tonen van perzik en abrikoos. De wijn is iets ronder dan verwachte en heeft een afdronk die weliswaar snel weg is maar wel een prima balans heeft in fruit en zuren. Het alcoholgehalte is wél wat aan de hoge kant. Zelfs een lichte bittertoon in de afdronk.

eten:
Geweldig bij paella.

conclusie:
Dreamfish is een frisse, fruitige witte wijn met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Fruitige aanzet met tonen van grapefruit en tropisch passievrucht met een iets alcoholische, bittere afdronk.

 • Type: Wit
  Land: Roemenië
  Regio: Transsylvanië
  Jaar: 2015
  Verkrijgbaar: Hema
  Producent: Cramele Recas
  Druivensoort: Sauvignon Blanc
  Stijl: fruitig, fris en sappig
  Inhoud: 75 cl
  Alcohol: 13 %
  Serveren: rond 6-8° C
  Bewaren: binnen 2 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.