Wijnreview
info:
In 1965 begon Californische wijnmaker Davis Bynum in zijn garage met het maken van een wijn genaamd: Barefoot Bynum Burgundy. Hij refereerde met Barefoot uiteraard naar de ouderwetse manier van wijn maken; door met de blote voeten de druiven te kneuzen.
In 1986 kwam er een blote voet op het etiket en werd de 'range' van Barefoot Cellars geboren. Op dit moment zijn Barefoot wijnen wellicht de populairste en bekendste ter wereld. Deze Shiraz Barefoot hoort daar zeker ook bij.
neus:
Neus heeft duidelijke, zwoele tonen van rijp bosfruit. Als bramen, bessen en zwarte kersen. Het ruikt naar bosvruchtenjam gemengd met kruiden en een vleugje vanille.
mond:
Ondanks het hoge alcoholgehalte valt toch op dat de wijn goed in de zuren zit. Vooral in de aanzet komen deze goed naar voren. De wijn is ook dikker, vetter dan verwacht. Veel wat zoeter bosfruit wat zeker aanhoudt tot in de afdronk. Maar daar komen dan die wat gebrande en kruidige tonen naar boven door (over)rijp fruit en alcohol wat wel iets te veel overheerst.
eten:
Goede BBQ wijn, past bij diverse gegrilde vleesgerechten.
conclusie:
Zeker geen slechte prijs-kwaliteit Shiraz Barefoot wijn, hoewel het balans iets te veel naar zoet fruit en alcohol neigt. Volle smaak en een soepele, zwoele afdronk.
- Type: Rood
Land: U.S.A.
Regio: Californië
Verkrijgbaar: Jumbo en Plus
Producent: Barefoot
Druivensoort: Shiraz
Stijl: soepel, zacht en zwoel
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 13,5 %
Serveren: rond 16-18°
Bewaren: binnen 2-3 jaar opdrinken