Malbec Barrel Select, Norton Review

Malbec Barrel Select, Norton Review

Malbec, Bodega Norton

€ 7,99
7

Geur

7.5/10

Smaak

7.0/10

Afdronk

6.5/10

Prijs / Kwaliteit

6.8/10

Sterke punten

  • Volle smaak
  • Kruidig en zwoel

Zwakke punten

  • Vrij alcoholisch
  • Drogende afdronk

Wijnreview

neus:
Deze Malbec van Bodegas Norton (in handen van de familie Swarovski) komt van 15 jaar oude wijnstokken in Mendoza Valley, Argentinië. De druiven werden handmatig uitgezocht en 50% van de wijn heeft ruim 12 maanden op Franse eikenhouten vaten gelagerd.
De neus heeft tonen van rijp fruit als bramen, bessen met een vleugje dadels. Er zit ook een kruidig aroma in een een vleugje hout en dierlijk leer.

mond:
Een volle, krachtige rode wijn met duidelijke tonen van kruiden en rijpe bessen. Het fruit is wel wat aan de zwoel en (over)rijpe kant. Tonen van laurier, hout en een dierlijk aroma bijvoorbeeld van leer. De wijn heeft een volle body, maar is wel wat aan de droge kant voor een rode wijn uit een warm klimaat en een hoog alcoholgehalte. De tannine zijn zeker aanwezig, maar zacht genoeg.

eten:
In Argentinië is de Malbec druif (origineel heet de druif 'Cot' en komt deze uit Zuid-West Frankrijk, met name uit de Cahors) zo enorm populair omdat de wijn ervan zo goed matched met grote lappen vlees van de BBQ. Zo ook deze. Of een heerlijke dikke hamburger..

conclusie:
Stevige en volle rode wijn met tonen van hout, kruiden en rijpe bessen. Sterk begin, redelijk middenpalet, maar de afdronk valt tegen. Door hoog alcohol en tannine gehalte, maar relatief minder fruit. Zuurgraad is goed. Gezien de prijs van bijna € 8,00 (en dat je dit type wijn ook voor minder kunt kopen) komt de wijn nét niet boven het cijfer 7 uit.

Type: Rood
Land: Argentinië
Gebied: Mendoza Valley
Verkrijgbaar: Albert Heijn
Producent: Bodegas Norton
Jaar: 2014
Druivensoort: Malbec
Stijl: vol, kruidig en krachtig
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 14 %
Serveren: rond 14-16°
Bewaren: binnen 6 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.