Wijnreview
intro:
Bij Los Gansos (onderdeel van het grote, beroemde wijnhuis Cono Sur) zijn ze ervan overtuigd dat de productie van een hoge kwaliteit wijn hand in hand gaat met een milieuvriendelijke aanpak. In 1998 werden voor het eerst in de wijngaarden van Los Gansos ganzen ingezet om de wijngaarden vrij te maken en houden van insecten. Met name de burrito; een tor-achtig insect dat als larve zich nestelt tussen de wortels van de wijnranken (waardoor ze beschadigen) en later als insect de bladeren opeet (en daardoor het rijpingsproces verstoort). Door deze natuurvriendelijke aanpak wordt het gebruik van chemische elementen vermeden.
neus:
Rijpe neus met tonen van rijp fruit als pruimen, maar ook bessen. Vleugje dierlijk en leer.
mond:
Ronde en vrij krachtige wijn met duidelijke tonen van paprika, maar ook rijp fruit als pruimen. Vol zwarte bessen aroma in het middenpalet van de wijn, vermengd met een vleugje drop en tabak. De afdronk heeft een opvallend goed zuur balans voor een wijn uit de Centrale Valley (rood is daar wat te gebrand, dik en alcoholisch). Prettige afdronk, die wel wat drogend is door de tannine.
eten:
Heerlijk bij vlees van de grill of BBQ. Eventueel carpaccio van rund met paddenstoelen.
conclusie:
Goede prijs - kwaliteit verhouding. Het balans van deze wijn is uitstekend en dat komt niet vaak voor bij wijnen onder de € 5, naar mijn mening.
- Type: Rood
Land: Chili
Regio: Central Valley
Verkrijgbaar: Jumbo
Producent: Cono Sur
Jaar: 2014
Druivensoort: Cabernet Sauvignon
Stijl: zacht, belegen en vol
Inhoud: 75 cl
Alcohol: 13,5 %
Serveren: 18° tot 20°
Bewaren: binnen 2-3 jaar opdrinken