Cabernet Sauvignon, Barton & Guestier Review

Cabernet Sauvignon, Barton & Guestier Review

Cabernet Sauvignon, Barton & Guestier

5,69
7.7

Geur

7.5/10

Smaak

7.7/10

Afdronk

7.5/10

Prijs / Kwaliteit

8.0/10

Sterke punten

  • Vol én zacht
  • Heerlijk fruit

Zwakke punten

  • Ook gebrande tonen

Wijnreview

intro:
In 1725 nestelde de Ier Thomas Barton zich als wijnmaker in de Bordeaux en is tot de dag van vandaag nog steeds het oudste wijnhuis in deze beroemde wijnstad. In 1802 startte zijn kleinzoon een partnerschap met een fransman genaamd Daniel Guestier.
Hoewel Barton & Guestier als thuisbasis Bordeaux heeft, maken ze ook wijnen uit Loire, Bourgogne, Rhône en Languedoc. Deze Cabernet Sauvignon komt uit het zuiden van Frankrijk en heeft een licht mediterraans karakter.

neus:
Typische Cabernet Sauvignon neus met vol zwart fruit als bessen, bramen vermengd met aardse tonen als paddestoel, maar ook specerijen als kruidnagel. Met een vleugje vanille achterin.

smaak:
Het begin van de wijn is zacht en zwoel met tonen van klein zwart bosfruit als cassis, zwarte kersen en bramen. De zuren zitten meteen voorin de wijn, maar overheersen nergens. In het midden palet valt het op dat de tannine niet al te drogend is, maar juist rond. Aards aroma's zitten ook duidelijk in de wijn, ietsjes gebrand zelfs. Vleugje van laurier en kruidnagel en zeker ook karamel en vanille in de droge, maar ook zachte afdronk.

eten:
Past goed bij mediterraanse gerechten met knoflook, kruiden en eventueel tomaat.

conclusie:
Een degelijke, volle maar tevens ook zachte Cabernet Sauvignon wijn. Met typische tonen van kruiden, bessen, bramen en een vleugje vanille in de droge afdronk.

  • Type: Rood
    Land: Frankrijk
    Regio: Languedoc
    Jaar: 2015
    Verkrijgbaar: Jumbo
    Producent: Barton & Guestier
    Druivensoort: 100% Cabernet Sauvignon
    Stijl: vol en zacht
    Inhoud: 75 cl
    Alcohol: 13 %
    Serveren: rond 16-18°
    Bewaren: binnen 4 jaar opdrinken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.